Vi ber om ursäkt men vi har lite tekniska problem


Hej, det var ett tag sedan sist.
Har schvaijnigt mycket att stå i just nu. Sover mellan 4 och 5 timmar varenda natt och så kommer det fortsätta ända tills nästa torsdag.
Produktionen går ok. Var videoreporter igår, var ute och gjorde ett inslag om bokrean och semmeldagen.
Stressigt men kul. Kom hem, hade tre timmar på mig att redigera, fixa färger och ljud, skriva speaker, spela in speaker och köra ned inslaget till EVS:en. Hann inte friktigt med ljudet så det blev lite ojämna nivåer och taskig kvalla på speakern, men annars blev det okej. Trodde inte jag skulle hinna.

Ni kan se mitt inslag i nyhetssändningen här http://www.gtvgamleby.se/webtv.html
Klicka på GTV Nytt Tisdag 24/2. Mitt inslag börjar på ca 5.18 min, så man kan spola fram dit, eller titta på hela nyhetssändningen om man vill.

Tio minuter innan sändning bröt kaoset ut. EVS:en (maskinen man kör ut alla inslag ifrån) gick sönder. Pelle panik-uppfann en lösning för att köra alla inslag uppifrån Aviderna istället. Har aldrig förut sett så många personer springa så snabbt kors och tvärs som vi gjorde.

Skriv ut körschemat! Faan, skrivaren är också sönder! Någon måste sitta i Aviden och hitta igen alla inslag! Koppla om kablar, komposit hit komponent dit! Lägg ut tekniskt fel-skylten! Vad fan händer!? Vi måste ha interkom-lurarna, fan dom har inga batterier, hamta batterier!! Hur får man upp luckan! Marielle kutar.
En minut kvar, vi måste köra! Martin du får hjäla Pelle, men vem fan ska vara BING och Ljus då!? Johanna ta det du, nej förresten, spring, du ska ha kamera 1 i studion! Vi har inte hus-synk, bilden är delad!
Aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhh!


Det var det sjukaste kaoset jag varit med om. Men det löste sig till slut. Vad hade vi gjort utan Pelle och Martin.
Vi gick ut alldeles för sent i sändning, men bättre sent än aldrig.


Sändningen dagen innan det gick inte heller så lysnade. När programledaren för magasinet börjar prata i början av sändningen visar det sig att han inte har någon mick på sig. Det låter som att han sitter i en liten burk och pratar, bakom en vägg. Men herregud, han sitter ju på myggan som ligger på stolen! Fort som fan in och fixa under ett VB-inslag.

Ni kan kolla på scenarioet här.
http://www.gtvgamleby.se/webtv.html

Under rubriken "Magasin 10" ligger en massa sändningar. Klicka på den första som heter "Magasin10 Måndag 23/2" - Alternativmedicin


Våra sändningar borde bli dokumentärmaterial.
Inte roligt i stunden, men fruktansvärt roligt så här i efterhand. Hemskt men komiskt.

Nu är klockan halv tio och jag väntar på att vi ska ut med teamet. Jag är fotograf och ska fota ett inslag om nedskärningarna inom landstinget.

Vänta, vänta, vänta..tror jag ska gå och ta mig en liten pannkaka. Har ingen sylt, tar socker.

Snart helg, ingen vila. Men Micke kanske kommer hit iallafall. Det är bra!

Hörs sen

På väg ut


Kära blogg. Trogen vän och god lyssnare.
Sitter och väntar på att teamet ska dyka upp. Är på väg ut för att fota ett inslag till Katrins program.
Nu hör jag Erik och Fredrik. Dags att dra!
Skriver mer sen.

Puss

Ja då kör vi


Har suttit ned större delen av dagen. Arbetar järnet för att få ihop mitt halvtimmes program som ska sändas om två veckor. Kan inte vara häslosamt att sitta så här mycket.
Är det kanske därför jag har så ont i svanskotan? Fattar inte var den värken kommer ifrån. Gör ont när jag går.
har haft ont i en vecka. Jag vet att jag låter som en tant som gillar att prata om var man har ont, men det är verkligen jättekonstigt detta. Googlade lite om saken, stod att det kan vara ett tecken på gaviditet. Jag är dock inte gravid.
Skendräktig? Kanske börjar bädda på mattor och i klädhögar som ett djur snart. Hjälp.

Skumt. Klockan är 23.32 och det är en massa människor kvar i skolan. Några jobbar med scenografin. Blir nog bra.

Måste gå och lägga mig. Ska upp halv sju.
Saknar M. Han är bäst.

Puss!

03.38


Nu är klockan mycket och vi har just kommit hem från krogen. Heja heja.
Det var helt okej ute, men ändå lite B kom vi fram till. Vi kände inte så många men dansade och roade oss på egen hand ganska bra tycker jag. Dom spelade förresten en Movitz-låt ute, kände genast Luleå liiite närmare.

Oj jag glömde skriva att jaghar en spelning snart. Eller rättare sagt den 26 mars. Dom mailade mig från ett ställe och ville at jag skulle spela där. Det ligger i Norrköping och det ska fan bli lite småkul, efter så långt uppehåll. Kör nog bara en liten sättning på typ två pers.

Vi bakade ju pizza tidigare ikväll. Här är bildbevisen:


Min pizzabagare


Jag och en vacker pojkvän


På en riktigt fin pizza måste man ha ost


Tusen grader okej


Pizzaminen


Jag vet inte?


Pizzan har det varmt och skönt

Nu ska här sovas.
Amazing alla hjärtans dag.

Hejpa hej!

Hallo!


Hej på rej

Idag är det alla hjärtans dag. Jag och Micke har bakat pizza. Tidskrävande men jävligt gott. Vi har även trixat ihop en liten smulpaj. Jocke nu vet jag vad du tänker, men man får faktiskt lyxa till det ibland moahaha!
Micke plattar håret och jag sippar vin. Snart ska vi gå ut i natten och storma runt.
Passa på att lägga upp en bild från Thailand också.
Kolla kolla!


Man kunde hoppa i sängen i Thailand. Semester!


Dumma turister!

Shine a light


Fullspäckad dag.
Har ljussatt och bildproducerat två olika uppställningar på produktion i studio.
Första var en debatt med en programledare och fyra gäster. Gjorde detta på tre kameror, och kändes lugnande att veta att det i verkligheten skulle ha gjorts med fler kameror än så. Var faktiskt rätt svårt att hinna med alla komandon och få rätt kamera att ta rätt person. Dessutom blev det rätt slamsigt idag. Dom som skulle låtsas vara gäster hade typ inget manus och pratade mycket i mun på varandra, vilket aldrig skulle hänt i samma utsträckning i verkligheten.
Puh. Svettigt, men jag fick ihop det på något sätt, fast blev inte nöjd.

Andra grejen vi körde var den form dom använder i parlamentet. Här hade mina låtsasgäster inte heller något manus, utan freestylade rätt friskt. Det blev en svårighet också i detta program där det bygger mycket på att frågor tilldelas en viss deltagare. Det är nästan ett måste att man åtminstone utgår ifrån det för att hinna med och bildproducera.
Var rätt stressigt att få ihop ett rappt tempo i bilderna med bara tre kameror på detta också. Programmet sprang liksom ifån mig lite. Men det var en nyttig övning.
Okej, i riktiga parlamentet skulle dom ha fler än tre kameror att röra sig med mellan de fem personerna plus att programledaren hade hållt ihop allt mer, men tror ändå man måste vara jävligt snabb i såna produktioner.
Man sitter verkligen på helspänn i positionen som bildproducent. Men det är ganska kul, man måste vara blixtsnabb i att ge kommando om vilken kamera som ska klippas ut. Börjar man vela och vila omotiverat länge på bilder har all action redan förflyttats till helt andra bilder när man väl bestämmer sig för vilken man ska ha, och då ska man försöka komma i kapp osv....stressigt. Är inte speciellt nöjd med min insats idag, blev hängade i bilderna många gånger, mycket pga att programledaren inte riktigt höll sin roll som den som ska leda debatten och hålla den i shack. Well well, Tom vår lärare tyckte jag gjrode ett  bra jobb med dom förutsättningarna.


Idag har jag tagit ut min kortfilm på band. Pelle har skickat iväg den och lite andra filmer som ska från denna skola till SFV-festivalen i Stockholm. Jag hyser väl inga större hopp för den, men jag tycker man kan ge den en chans. Den har någonting, hehe.

Ikväll har vi varit på den lokala bion och kollat på Shine a light, dokumentären om Roling Stones. Var riktigt bra och man blev fruktansvärt peppad och sugen på att stå på scenen och spela musik. Hade dock gärna sett ett än mer dokumentärt stuk på den. Nu utgick nästan hela den två timmar långa storyn ifrån en spelning dom hade. Hade velat ha mer intervjuer och djupdykning i deras liv. Fast det finns tydligen en annan dokumentär om Stones som är mer åt det hållet, så man ska nog inte klaga. Ska se den.
Hann inte äta middag innan filmen som började 18.30. Var i skolan till 18.00. Kutade hem, kastade ihop lite makaroner och korv och tog med mig i en matlåda till bion. Haha, var ganska trevligt faktiskt. Bio och mat. Hade till och med med mig en ketchupflaska som jag radade upp bland mina andra tillbehör på det lilla uppfällbara bordet framför mig. Picknick! Någon borde införa ett nytt koncept, Matbio. Låter ganska mysigt. "Biomat" kanske kan få en ny innebörd annars?

Nu ska jag hem till skrubben och andas ut.

Puss och kram!


Sandra och jag på Diamond Dogs i Göteborg nu under filmfestivalen.

Min väg till dom andra



Har redigerat klart min kortfilm "Min väg till dom andra".
Den blev lite lustig men helt ok med tanke på att det var det första jag gjorde på den här skolan i höstas.
Här är några bilder:



Erik heter han som ligger i sängen. Benet tillhör John.





Nu måste jag skriva en recension på en kortfilm. Är inte alls taggad för tillfället.
Har suttit stilla alldeles för länge tror jag.


Puss*

Rock the night


Har börjat ordna Thailandsbilderna. Kommer snart lägga upp dom.
Tänker tillbaka på regnskogen i Kao Sok.






Inte för att det har med saken att göra, men jag har även målat en ny tavla.
Den ser ut så här:


Tjene


Helgen pågår och jag med den.
Vad har jag gjort då?
I helgen är Micke är uppe i norrland bland renar och granar. Jag får roa mig på egen hand, det går hitills OK, fast saknar honom såklart.

Igår var det på väg att bli fest. Det blev dock bara semifest med typ tre inblandade; Isabelle, Jocke och jag.
Det började med vernissage inne på Sandras rum. Nils och Martin hade skulpterat ihop ett provocerande konstverk som ett svar på palestinafrågan. Så här såg det ut:


 Installationen "Cleang the roof"
Det svarta föremålet i mitten är en sönderrostad macka.


Det var sannerligen en riktig vernissage, jamen du vet det bjöds på både snittar och mingeldrink.
Lite senare på kvällen fick jag en lektion i hur man posar. Isabelle höll i kursen och jag och Jocke var de enda deltagarna.
Detta lyckades jag prestera, och jag vill tillägga att det är utan smink! (Nästan)


Master Isabelle och jag

Jag lärde mig att man måste överdriva uttryck för att få dom att gå igenom en bild till den som tittar.
Jocke fick i läxa att relaxa lite mer.


Gick och la mig klokan halv fyra efter att konstaterat kvällens misär; någon hade utfört ett jävligt dåligt practical joke genom att möblera om alla grejer i skafferiet samt hällt ut mjölk och cola inne i kylskåpet på allas matvaror.
Som tur var rörde det sig inte om kylskåpet där jag har mina saker, men det var ju ändå förjävligt.
Idag är det fredag och fortfarande har ingen gett sig till känna. Dåligt.
Äckelmänniskor.

Idag har jag skrivit på mitt personliga brev som jag ska skicka med arbetsansökan.
Rensade lite i mitt CV också. Ska ju söka tidnings- och Tvjobb, och insåg att det kanske inte är så meriterande att skriva att man en sommar har jobbat med

"2001 Parkvård. Rensning av ogräs samt krattning av ytor. Roligt och engagerande arbete som innebar en rad intressanta möten med nya människor(dom andra stackarna som rensade jämte mig) samt ett utvecklande av mitt intresse för djur och natur (ogräs växer jävligt snabbt och flugor blir bara mer närgångna ju mer man viftar).

Nä, skämt och sido, allt det där var inte sant. Det stod faktiskt inte så. Men i alla fall.

Har massor att göra denna helg. Puh. Ändå sitter jag här och bloggar.
Ska nog skriva lite manus nu.

Peace och puss!


Bild


Idag har jag bildmani.
Tänkte därför skippa orden och endast lägga ut lite bilder jag tagit.
Skriver nog något senare. Kanske idag, kanske imorgon.


Ville. En fin hund som bodde granne med Micke i Norrköping


Vinter i Haparanda

Ryssland 2008. Coolt.

FÄRSK


har måndagen rullat ut veckans matta, och den är inte alls så grå som den brukar vara!
Jag blev nämligen Veckans färsking i Radio P4 Norrrbotten denna vecka. Jag tar genast tillbaka det jag tidigare skrev om att Roger Kvarnström är en torr vetelängd. Han är fan bäst. Tack Roger.
Ni kan lyssna på intervjun samt låten på den här länken. Klick!
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1578823&BroadcastDate=&IsBlock=

Idag har vi haft en föreläsare i flerkameraljussättning. Tom Molin hette han, och han var liten och ganska gammal men en jävel på ljus. Dessutom bröt han på finska och det gillar jag.
Vi satte ljus för när band spelar i TV, debatt mellan människor, kromoaki och när man ska censurera människor som väljer att träda fram i TV men inte vill synas. Hemskt lärorikt faktiskt.

I helgen var jag ju i Göteborg. Såg en massa bra film på filmfestivalen, hängde med klassen, hängde med Micke och Macke och träffade Ariel som hade fått en väldigt stor mage med en väldigt liten bejbis i. Hann även med att sjunga karaoke på en bar. Körde först Wannabe (Spicegirls) med Catrin och Jane, sen Superstition själv. Kul, men rätt sunkigt ställe.
Träffade även Maggan en snabbis, och det var kul att se henne igen även om det inte blev så långvarigt.

Göteborg är fint men det är fan sjukt också. Händer så mycket. För det första blåser det hela tiden, och för det andra blev mina klasskompisar slagna och rånade på jackor, tröjor, mobiler osv när dom gick hem från krogen på natten. Hemskt.
Men inte lika hemskt som att en annan klasskompis blev grovt misshandlad HÄR I GAMLEBY(!) för snart två veckor sen.
Gamleby, jag fattar inte. Trodde det mest dramatiska i byns historia redan hade inträffat, och det var när jag av misstag hoppade på fel tåg nere vid stationen och fick hoppa ut i farten och hoppas på rätt tåg som stod på det andra spåret, som dessutom hade börjat rulla.
Jag håller nog med Micke som menar att han inte fattar hur jag lyckades hoppade på tåget som gick mot västervikshållet, trots att jag skulle till Linköping som ligger åt motsatta hållet och mycket väl vet att mitt tåg alltid går i den riktiningen. Jag tappar orienteringen ibland, ja =)
Sprang och hann liksom inte tänka på vilket håll tågen kom ifrån, så tog bara första bästa. Haha. Dumt, men spännande.

Annars är allt som vanligt, dvs bra!
Kissen satt i min garderob ett tag igår. Sen hoppade han in i ett skåp och rotade i min nässesär (hur fan stavas det?) för att slutligen finna ro på badrumsmattan. Han är skum men söt. En bra substitut för alla mina djur som jag saknar att klappa. Typ Alice, Poppe, Helicopter osv.

Nu ska jag snart åka och handla. Får låna Catrins bil.

Ska förresten söka massa sommarjobb nu i veckan. Har hittat en del tidnings- och tvjobb jag kanske eventuellt kan vara kvalificerad för.

Kram!


Catrin och jag kollar in kepsmodet i GBG, staden på G!

RSS 2.0