Shine a light


Fullspäckad dag.
Har ljussatt och bildproducerat två olika uppställningar på produktion i studio.
Första var en debatt med en programledare och fyra gäster. Gjorde detta på tre kameror, och kändes lugnande att veta att det i verkligheten skulle ha gjorts med fler kameror än så. Var faktiskt rätt svårt att hinna med alla komandon och få rätt kamera att ta rätt person. Dessutom blev det rätt slamsigt idag. Dom som skulle låtsas vara gäster hade typ inget manus och pratade mycket i mun på varandra, vilket aldrig skulle hänt i samma utsträckning i verkligheten.
Puh. Svettigt, men jag fick ihop det på något sätt, fast blev inte nöjd.

Andra grejen vi körde var den form dom använder i parlamentet. Här hade mina låtsasgäster inte heller något manus, utan freestylade rätt friskt. Det blev en svårighet också i detta program där det bygger mycket på att frågor tilldelas en viss deltagare. Det är nästan ett måste att man åtminstone utgår ifrån det för att hinna med och bildproducera.
Var rätt stressigt att få ihop ett rappt tempo i bilderna med bara tre kameror på detta också. Programmet sprang liksom ifån mig lite. Men det var en nyttig övning.
Okej, i riktiga parlamentet skulle dom ha fler än tre kameror att röra sig med mellan de fem personerna plus att programledaren hade hållt ihop allt mer, men tror ändå man måste vara jävligt snabb i såna produktioner.
Man sitter verkligen på helspänn i positionen som bildproducent. Men det är ganska kul, man måste vara blixtsnabb i att ge kommando om vilken kamera som ska klippas ut. Börjar man vela och vila omotiverat länge på bilder har all action redan förflyttats till helt andra bilder när man väl bestämmer sig för vilken man ska ha, och då ska man försöka komma i kapp osv....stressigt. Är inte speciellt nöjd med min insats idag, blev hängade i bilderna många gånger, mycket pga att programledaren inte riktigt höll sin roll som den som ska leda debatten och hålla den i shack. Well well, Tom vår lärare tyckte jag gjrode ett  bra jobb med dom förutsättningarna.


Idag har jag tagit ut min kortfilm på band. Pelle har skickat iväg den och lite andra filmer som ska från denna skola till SFV-festivalen i Stockholm. Jag hyser väl inga större hopp för den, men jag tycker man kan ge den en chans. Den har någonting, hehe.

Ikväll har vi varit på den lokala bion och kollat på Shine a light, dokumentären om Roling Stones. Var riktigt bra och man blev fruktansvärt peppad och sugen på att stå på scenen och spela musik. Hade dock gärna sett ett än mer dokumentärt stuk på den. Nu utgick nästan hela den två timmar långa storyn ifrån en spelning dom hade. Hade velat ha mer intervjuer och djupdykning i deras liv. Fast det finns tydligen en annan dokumentär om Stones som är mer åt det hållet, så man ska nog inte klaga. Ska se den.
Hann inte äta middag innan filmen som började 18.30. Var i skolan till 18.00. Kutade hem, kastade ihop lite makaroner och korv och tog med mig i en matlåda till bion. Haha, var ganska trevligt faktiskt. Bio och mat. Hade till och med med mig en ketchupflaska som jag radade upp bland mina andra tillbehör på det lilla uppfällbara bordet framför mig. Picknick! Någon borde införa ett nytt koncept, Matbio. Låter ganska mysigt. "Biomat" kanske kan få en ny innebörd annars?

Nu ska jag hem till skrubben och andas ut.

Puss och kram!


Sandra och jag på Diamond Dogs i Göteborg nu under filmfestivalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0