Skön dag


Har haft en ganska soft men produktiv dag.
Vi kan säga att den började i natt klockan 00.
Insåg att jag bodde i en liten svinstia. Tussar och strån upp längs väggar och hörn, som i en hamsterbur.
Jag gick och hämtade dammsugaren och körde igång strax efter tolvsnåret.
Hinner knappt linda ut sladden så öppnas granndörren och ut tittar Mattis. Han vill sova och tycker jag kan damsuga "imorgon". Jag hävdar dock att jag lika gärna kan fullborda mitt uppdrag då:

1. Mattis redan är vaken
2. Det bara tar ca 30 sekunder att damsuga hela rummet. Inte för att jag är slarvig, men för att jag bor på ytan av en  
    tioöring. Han hinner ändå inte somna om på 30 sekunder.

3. Jag borde överhuvudtaget inte ta någon som helst hänsyn till att någon, varken i  min korridor eller den under, med
    tanke på alla nätter jag legat vaken då folk har spelat hockeyspel/skrikit i köket och festat så huset håller på att rasa
    trots att andra som bor där måste upp och jobba tidigt. No offense, men så är det.

Nu imorse kom jag dock på att Mattis säkert egentligen hör till en av de skötsamma som säkert skulle stänga av musiken om man frågat, så jag bad lite om ursäkt för att jag städade så sent. Han godtog den och verkade förstå mig, men hävdade samtidigt att det hade varit mer okej om han blivit väckt att jag spelade hög musik. Att städa klockan tolv är nog lite skumt, men det står jag för.
Ung och infallsrik! :) "Det är natt och jag måste dammsuga! NU!"
Allt slutade lyckligt och ingen var arg.

Har inte haft det så stressigt idag för en gångs skull. Vad gör man som producent? Jag är gift med en pärm och en hålslagare. Skriver lite planering. Samlar ihop folk till möten. Ringer, mailar. Häftar några papper.
Skriver på post-its. Strycker över saker jag hunnit med. Bockar av. Fyller i. Kollar upp.
Jag har blivit en riktig pappersvändare. Haha. Skrattar nästan lite åt mig själv.
Is this my future? Jag vet inte. Producent i all ära, men allt pappersjobb. Det är i och för sig lite pyssligt och så, och jag är rätt bra på att strukturera upp saker och få det att hända. Dessutom är det kul att ha det yttersta ansvaret över det kreativa och bestämma hur saker och ting ska bli. Fast i samråd med andra då, förstås.

Förresten, hittade en bild jag tog i Thailand. Har gjort om den rätt mycket, men tyckte den blev rätt häftig. Orginalbilden kommer snart upp på bloggen också, ska bara fixa den. Den är mer vacker, den här är nog mer lustig.






Kram



Spela på en salig munk


Det kan man. Har nämligen provat. Jag och Micke hade en liten spelning på Saliga Munken i Norrköping igår.
Gick fin fint. Folk apploderade, berömde och några köpte till och med demon. Hurra.
Det var en Joe Anna-spelning men med en väldigt liten del av bandet. Band och band, kanske ska kalla det för fenomen.

Vad är ett band? Är det några ihärdiga eldsjälar med mössa och instrument som träffas i replokalen och kör hårt? I såna fall är Joe Anna inget band. Är ett band några som gör konserter ihop med samma musiker varje gång?
Då är inte Joe Anna ett band. Eller är ett band några grymma musiker som lyckats knåpa ihop en fin demo i en studio och gjort roliga spelningar men bor lite för långt bort från varandra för att kunna göra gig? Då är Joe Anna ett band. A band apart. Vet inte. Man kanske inte måste veta. Kul är det i alla fall.
Vi filmade scenariot igår. Ska lägga upp på Youtube snart.

Kvällens setlist såg ut så här:

This is love
Spillran av ett moln
Jag borde tänkt
Skyll dig själv
Spår
Handen på hjärtat
Loveshock

Loveshock körde vi som en liten bonuslåt. Hör inte riktigt ihop med resten av låtarna, men bra är den!

Idag har vi haft inspelning här i Gamleby. Kan ha blivit bra! Får se imorgon när vi börjar redigera första filmen.




Fejka en postning



Det är måndag. Har suttit i en massa möten. Säkert fyra stycken. I teamen har vi fått uppgifter om att göra beställningsfilm mot en riktig kund. Vårt team ska göra några informationsfilmer för folkhögskolan i Gamleby.

Så långt inga problem, men nu ska det beslutas vem som ska ha vilken roll i gruppen.
Producent, fotograf, redigerare och ljudtekniker. Ingen vill ha ljud. Vad är det för fel på ljud?
Jag skulle kunna ta ljudet om det inte vore för att jag i detta fall är extremt intresserad av att få vara producent. Bra träning  att upprätthålla kontakten med en klient som ska känna sig nöjd från början till slut.

Som vanligt är det fler än en som vill vara producent. Får se vad resultatet blir. Det står mellan mig och Stina.
Vet inte riktigt vad vi väntar på. Att någon ska ge sig? Ett gudomligt ingripande som gör att någon av oss helt plötsligt ändrar oss? I Bert blir ju Klimpen omvänd i ett avsnitt. Om jag inte minns fel så är det en elstöt som gör att han plötsligt blir jättesnäll och vill plocka blommor istället för att kalla Bert för Bert-stjärt. Haha. Kanske det man ska satsa på så här i hård konkurrens.

Idag har jag gjort en massa tråkiga men bra saker. Jag har tex fyllt i en blankett till CSN. Ska låna lite pengar, för nu är det återigen knapert med finanserna. Signerade med en muterad kråka, slickade på den äckliga slick-remsan som sitter på kuvertet och traskade sedan iväg till lådan. Var så nära att fullfölja hela ritualen genom att kasta brevet ned för lådstupet, men fy fan, jag hade ju inte något frimärke!
Tittade mig runt för att försäkra mig om att ingen såg mig. Vilken pinsam tjej som går med raska steg till brevlådan utan att posta sitt brev. Ja herregud.

Skämdes en stund, men inte allt för länge då jag snabbt var tvungen rädda situationen genom att fejka hela scenen. Förde smidigt och obemärkt ned kuvertet i jackfickan samtidigt som jag låtsaspostade ett låtsasbrev. Jag körde liksom ett trovärdigt rörelsemönster samtidigt som jag visslade på någon trovärdig låt av någon trovärdig artist. Done!

Det sorgliga i historien är ju dock att mina skådespelarinsatser förmodligen var helt i onödan, no use.
Det bor ju ingen i Gamleby! Finns ingen. Inte en människa inom synhåll. Bara kottar och träd. Och några gangsters. Och spöklika hus.

Well well, nu vet jag att jag kan. Det var det viktiga.

På torsdag har jag och Micke spelning i Norrköping. Singersongwriterafton på Saliga Munken. Låter som någon avstickare till Kyrkans Hus. Det är det inte. Verkligen inte.



Mixa till verkligheten och lägg ut bloggen NU!


Ska jag vara lite strukturerad och skriva ett inlägg. Det är så mycket som går före mitt bloggande.
Idag har vi After Effects. Riktigt intressant.
Solen skiner och det ser riktigt fint ut. Skenet bedrar dock, för det är askallt. I alla fall när det blåser.
Tog med mig min lunchlåda och försökte äta den utomhus med dom andra, men försöket failade. Tog upp en tugga varm laxwook med kokosmjölk på gaffeln, förde den upp till munnen och på den korta sträckan hade matbiten fått frostskador.
Nä, lunch ute får vänta någon vecka.

Kissen är helt crazy nu när det börjar bli vår. Hoppar runt som en galning och leker med gamla löv och annat som cirklar kring marken.

Och vad har annars hänt i helgen? Jag fyllde ju 25 år. PRO nästa.
Jag och Micke bakade en tårta. Eller egentligen två. Den första såg riktigt fluffig och muffig ut inne i ugnen, jag tänkte att jävlar det här blir en tårta du!
När jag tog ut den sjönk den dock på mycket kort tid ihop till en polarkaksliknande formation. Fan, bara att slänga bort.
Vi slängde ihop en ny där vi var mer noga med receptet och dessutom tillsatte lite potatismjöl, poff! Supertårta.
Garnerade den med marsankräm, krossade persikohalvor, grädde och krossad daim. Blev helt okej god för att vara första seriösa tårtan. Godare har jag dock smakat. Tyckte inte riktigt daimen hade något där att göra.

Snart får jag åka hem till Norrland. Längtar lite.
Men innan det ska vi hinna med beställningsfilmsproduktionen på tre veckor samt planera för dramaproduktionen.

Ikväll ska jag och Jonte filma vår del av stafettfilmen. Hela grejen går ut på att alla i klassen två och två ska göra en enminutsdel i stafettfilm. Vi skrev manus för vår del igår, kan nog bli en aning skruvat.
Blir lite film noir och lynch-feeling över det, om det går som vi tänkt.

HIttade lite roliga bilder. Har inget med inlägget att göra, men vad gör det när det är så fint väder ute!





Matlagning hos pappa på nyår. Jag ser ut som värsta vuxna hemmafrun.


Jag och Micke i krogsvängen.


Ingen kommentar

Naaw *




Luleåkalaset. Mickes bästa vän, och Lars bästa vän.



Bröderna Kapellnikov på Luleåkalaset

Box


Idag ska vi lära oss Pro Tools. Läraren är nästan två timmar sen, tydligen pga någon hårddisk som kraschat hos honom. Nu dök han just upp! Då blir det ljud hela dagen.

Medan vi väntat har vi suttit och diskuterat manus för dramaproduktionen vi ska göra om några veckor. Många viljor om hur man ska gå tillväga med form och stil. Jag känner att det skulle vara kul att göra något roligt, skruvat, gärna med galna människor. Det är kul att driva med allvar, det svenska "lagom-idealet" och förvirring.

I helgen fyller jag år. Tjugofem stycken. Vet ännu inte om jag blir kvar i Gamleby eller om jag åker till Norrköping.

Senare idag ska jag, Lizette, Johan och Sebastian boxas!

Heja


Bryngel


Sitter på föreläsning idag. Peter Bryngelsson är här och pratar om musik och ljud i filmsammanhang. Väldigt intresant, men det var det sist jag lyssnade på honom också. Hade nämligen honom någon dag när jag pluggade i Haparanda.
Fast nu är det lite nya saker.
Är lite trött.
Smalspåret ikväll, ska se De ofrivilliga av Ruben Östlund. Kan nog bli bra.
Nu ska jag äta en macka.


Hejppa

Det är inte sant


Hej

I helgen har jag varit i Norrköping.
Har tagit det sjukt lugnt och det var välbehövligt. Har klippt lite Thailandsfilm, den ska vara klar till påsken. Kommer bli en långfilm känns det som. Annars har vi varit lite i stan, fikat och ätit ute.
I fredags körde vi vår klassiker; ribs på olearys plus en efterrätt bestående av mexican fried ice cream. Asgott.
Sen spelade vi lite i en maskin och vann 100 kr. Hurra.
I lördags var det melodifestivalen i Norrköping. Märkte faktiskt inte av kalaset så mycket, men det är som vanligt med Norrköping. Inget märks där. Det är ju en stor stad, men ibland känns den helt tom. Inte en människa någonstans. Jag vet inte hur många gånger vi sagt  "vad tomt det är, var är alla?" när vi har vandrat på stan.
Men det är ändå trevligt med en lite större stad. Behöver verkligen den omväxlingen. Lugnet här i Gamleby matchar inte riktigt mitt inre tryck. Jag känner mig mycket lugnare inombords när jag går på en gata bland massa andra människor med påsar och väskor där spårvagnar tuffar förbi än när jag i vandrar längs någon stillsam gata här i Gamleby. Kvarter med en massa villor, men man ser ingen som bor där. Välskötta gårdar och gräs som är grönt redan i februari. Och helt tyst.
Konstigt.

Micke åkte till Stockholm idag vid lunch. Han skulle på Metallica, men ringde mig king 20.30 och sa:
"Det är inte sant. Det är inställt"
10 000 arga fans stod där i globen lagomt peppade och berusade, så ställs allt in. Vilken flopp och antiklimax.
Tydligen hade sångaren blivit sjuk. Nåväl, dessa musiker. Det är ett oberäkneligt släkte.

Nu ska jag hem och göra något som jag aldrig gör; läsa en bok!
Eller någon sida i alla fall. Tror jag läser för lite.

Nästa helg fyller jag år. 25. Fan vad gammalt.

Puss och godnatt


Fest i vintras hos Cissi i Linköping. Tycker det är för lite bra fester nu för tiden.


Skulle dricka juice när vi kom hem, men blev lite trött.


Lägger sång i Mickes garderob. Vi måste spela in sången på den nya låten snart, M !

Fan vad jag saknar vår Thailandsresa


Jag vill tillbaka


Hink med sprit = Bucket "A bucket full of joy"


Mmm, majskolv med salt och smör! Perfekt efter Half moon party i djungeln.

RSS 2.0