Pelli goes Stockholm # 1


Denna helg har vi besök av Haparandas stolthet Niklas Pelli och larminstallationsexperten Marcus Lilleberg. Båda är Mickes barndoms-homies men kan även räknas till min skrala men grymma kompiskrets. Macke har åkt hem idag, men Pelli stannar ända till torsdag. Vi har spatserat runt på stan, shoppat, varit ut o käkat och även druckit en och annan öl. Macke har konstaterat att vi har brandlarmet rätt placerat och även delat med sig av några brandsmarta anekdoter från den spännande larmbranschen. Mycket intressant. Nicke har mest gått runt med ögonen stora som paltar och munnen på vidgavel högst imponerad över allt vad storstan har att erbjuda. "Åh, kolla ett flygplan!", "Åh shit, vilka stora planscher", "Vågar man verkligen ta ut pengar från bankomaterna här, man har ju hört att det finns en massa fejk", "Wow, kolla globen, det ser ju ut som en planet som kommit ned!", "Åh kolla den där tjejen, och den där, och kolla hon där borta!"

I fredags var vi ut på Anchor och igår var vi på Harry B James. Jag har tillfälligt fått begrava mina popideal för att visa lite gästfrihet genom att denna helg enbart lyssna på  hårdrock och gå ut på krogar där långhåriga insekter headbangar och brölar brunstigt till toner av Metallica, Ebba Grön och Iron Maiden. Men överraskande nog är det nog nästan där man hittar det trevligaste folket. Jag blev tex toalettkompis med en tjej som hette Angelica som hela tiden ville samkissa och låna mitt läppstift.

Idag har jag varit och bakisfikat med Lizette. Fikade en bakad potatis med kycklingröra och Chailatte. Lite väl lyxigt för en student i TV-branschen kan man tycka, men då säger jag som Erika Strömberg från stallet: "Äh, så kan man inte tänka, man kan ju bli överkörd av en buss eller vad som helst imorgon".


Pelli är redo att möta lördagen


Flyktinglägret i vårt vardagsrum. Macke väcker Stockholm med några balla riff.


Sen blev det fest. Finaste Lollan och Kalix-Thomas anslöt sig till sammandrabbningen.


Lollan och Thomas filurar


Jenga-spelet kom fram som vanligt.


Natt i flyktinglägret


Idag. Jag bloggar detta inlägg.

Tystnad!


Inspelning pågår.

Mina djur

Emelie och Helicopter





Ja läget



Kort och bra fredag på Grandios idag! Möte med Fredrik och Daniel om nästa veckas produktioner, jag ska ut och producera lite eget samt med Fredrik på inspelning. Har även jobbat vidare på mitt långtidsprojekt som går ut på att översätta några små filmer från engelska till Svenska för att sen kunna texta. Rätt kul att underhålla engelskan faktiskt. Finns så många sätt att säga saker på, och man kan ju sällan bara översätta orden rakt av, utan måste försöka hitta en bra ton till sammanhanget.

Tacos ikväll med hemmagjord guacamole. Gott. Har även lånat hem lite ljusutrustning så denna helg ägnar vi helt åt att filma. Ska filma klart musikvideon till min låt Aldrig och även till Loveshock. Kanske hinner med med någon kortfilm också.

Trevligt när man har alla komponenter som behövs. Ljus, kamera, stativ och redigering. Kameran är iof Mickes och ljuset har vi fått låna, men ändå.

Jag var tydligen på radio idag, syrran smsade under lunchen. Och nästa vecka blir jag "Veckans Färsking" i P4 för tredje gången på ett år, hoho!

Kram för fan, snart är hemsidan uppe! Bara några klick bort. Har köpt domänen
www.johannasoderstrom.se

Ciao!


Vad var det som smakade mint?


För späckad dag för att få med allt som var planerat. Späckad av vad? Fläsk, tänker kanske ni, men nä, nä lugn i stormen nu för fan. Har mailat fram och tillbaka om en felaktig lön, planerat hemsidan och ätit thaimat. Och vad va det för planer du hade då, funderar ni kanske vidare. Jo serru, på agendan stod till exempel ett lättare träningspass på Nautilus och kanske en turné till det nytvättade klädberget på vår säng. Där väntar många timmars klättring och precision, puh!

Thaimaten förresten. Micke tog samma som han alltid tar, alltid tagit och alltid kommer att ta; Sate Gai, also known as kyckling i jordnötssås. Om hela universum kaosade och all världens jordnötssås plötsligt upphörde att existera skulle han ändå inte ta något annat. Konservatist, ja visst!

Själv provade jag på något nytt för att vara lite crazy. Men det gick precis som det alltid går när jag ska leva on the edge och testa nya tokiga vägar; fail. Biff i kokosmjölk med bambuskott och sötbasilika lät ju bra, men vad var det som smakade mint? Min annars så kulinariska hjärna kunde inte identifiera smakdefekten, så den skickde bara en felrapport och sen fick man stänga av. Blunda, svettas(sjukt starkt) äta och inte tänka för mycket på att jag borde ha följt Mickes exempel och kört på det kanske lite tråkiga men ack så vinnande konceptet "ta det man vet funkar och inte krångla till det".

Nu börjar natten snart. God sådan, hej!


Hehe!


Insåg precis att Stim betalat ut närmare tusen spänn till mig för året 2009. Trodde inte att mina låtar hade dragit in så mycket, men fan vilken överraskning! Trodde det skulle röra sig om några ören.

Woho. Nu fick jag inspiration till att skriva lite musik!

Tusen och en dag


Projekt, jag har tusen. Är sjuk idag, men som den doer man är passar man på att fixa allt man hittills skjutit framför sig på en gnisslande, virtuell träkärra i sanden.

Ska även sammanfatta helgen. Fredagen gick i alkoholens tecken. Det blev GTV-party hemma hos oss, sen utgång. Ingenting har man lärt sig under sitt liv, för trots att vi hade en jättebra förfest skulle vi promt ut i natten runt tolvsnåret. Och då händer ju det som alltid händer; alla splittras, drar åt olika håll, någon kommer inte in på krogen, en är för full, en annan för ung och sen inser man det hade varit tusen gånger roligare att stanna kvar hemma och festa vidare.

I lördags kom Sanna hit på bak- och filmkväll. Vi dunkade ihop en kladdkaka med rivet apelsinskal, och tittade på Shadow Grave som gick på ettan.

Och igår började vi som sagt spela in min musikvideo. Jag hann även installera mitt Premiere Pro-paket samt sortera ut lite bilder till min nya hemsidan som snart läggs upp.

Nu, mer fix och snyta sig.

Nu, två bilder tagna av mig:


Vägg i Norrköping


En pojke på strand i Thailand

Musikvideo


Dagen till ära uppehåller vi oss med att spela in en musikvideo. Det blir till min låt Aldrig. Micke fotar, jag skådespelar och tillsammans pusslar vi ihop uttryck och förlopp i en gemensam regi-explosion.
Vi har varit ute och filmat drygt hälften idag, och det blir rätt bra.
Som monitor för musiken använder jag den underbara lilla uppfinningen X-mini, en söt liten högtalare som man kopplar till sin iPod.

Micke är demonfotografen som försöker framkalla det bästa ur mig genom fraser som "come on, make love to the camera", "men va fan var lite moviestar nu Johanna" och "men kom igen nu då, ha lite jävla inlevelse, fan vad less jag blir", medan jag bara skrattar och halkar runt i snön. Nämen, för att återgå till allvaret så kan jag berätta att jag faktiskt lyckades rätt bra med att vara lite seriös också. Tror det kan bli fint.

Micke sitter och sover med datorn i knät samtidigt som Andrew Kramer försöker visa honom lite coola trix i After Effects. Inte mycket till respons där.

Grattis


Grattis till min syster Tord Yvel som blir 21 år idag. Naturen har uppgraderat dig från yngling till mini-mormor, och du har nu bara lite mindre än hälften kvar till 40-ribban.

Vad händer i övrigt då? Jag har några projekt på gång. En hemsida som snart är klar, en fest som morgondagen bjuder på samt en undernärd sömncykel som borde få lite omtanke.

Ikväll har jag lagat thaigryta med kyckling, paprika, lök, curry, kokosmjölk och nötter med nudlar till. Gott var det, och med dom orden går vi till reklam.

Efterlunchhutter


Sitter och huttrar lite efter lunchen. Är på Grandios och donar lite. Ska träna senare idag, blev för sent igår.
Känner mig fortfarande som en proppad, lycklig julgris efter all god mat man stoppat i sig under tiden man varit hema. Det är svinkallt ute. Från mina enorma fönster på våning två ser jag stela, frostiga gestalter stappla sig fram med uppdragna axlar och vit rök bolmandes ut ur ansiktets alla håligheter. (Jag vet att Micke och Emelie bara ser zombies framför sig när dom läser den där beskrivningen.) Känns skumt att det är kallare här i Stockholm än hemma.

Frid och fröjd


Hemma i Sthlm igen! Känns faktiskt lite hemma ändå. Lägenheten står kvar, ingen har tjuvflyttat in i den under tiden vi varit borta, bloggen funkar som den ska, nya datorn har fått inviga soffbordet och allt är bara allmänt frid och fröjd. Nu ska jag ta mig en tur på spikmattan en stund och sen sova, imorgon börjar allvaret igen.

Godnatt Tellus

Hata bloggen och zombiespel


Lessheten ökar i styrka. Har mailat webblogg om att min blogg är cp, och dom skickar en kryptisk instruktion om återställning som svar.

I övrigt är jag rätt nöjd. Jag och M har varit hos Frida och Viktor ikväll. Vi har kollat på två filmer, The Preacher och Boot Camp. The Preacher sög, Boot Camp rockade, om inte fett så i alla fall lite lätt.

Mitt rum är fortfarande ockuperat. Micke dödar zombies och Emelie sitter bredvid och hänförs av när dom fula kräken manglas ned. Jag känner mig som en tråkig mormor som inte fattar nöjet med det där jävla spelet. Måste typ tjata för att få tillträde till mitt eget rum för att kunna sova.

Hata zombiespel. Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm där dom riktiga zombiesarna bor.


Familjeliv i mitt rum


Är fortfarande hemma i Luleå, åker hem/bort/ned till Sthlm på söndag. Mitt rum är ockuperat av delar av min familj. Emelie mördar zombies på min nya dator, Micke sitter vid sin dator och ljudbearbetar, jag sitter brevid och har synkat lite ljud, och tidigare sågs även en gul undulat sitta på min matta i ett desperat försök till att lära sig härma alla zombieljuden. Alice har också varit på visit och grävt efter underkläder och papperstussar att gnaga på. Crazy room.

Vad är det förresten för fel på min blogg? Fattar inte, men under flera dagar har den bara visat en svart sida och en runbrik när jag knapprar in jso.webblogg.se

Någon annan som haft samma problem?

Hem


Vi susar hem till Luleå imorgon bitti. Lite reklamfilm ska spelas in, och senare blir det middag med pappa. Mästerkockarna Johanna och Micke slänger förmodligen ihop något ätbart, frågan är bara vad. Kanske en thaigryta eller någon trevlig köttfärssås. Jag har just ätit mig mätt på rostat bröd och älgkött. Nu: sova.

DAGENS HMM: Undra vad man hade innan man uppfann kundpinnen? Vanliga pinnar att lägga mellan varorna? Kottar? Stenar? Haha. Om jag skulle ha en butik skulle jag samla lite pinnar i skogen och använda dom. Tänk så mycket mer personlig varje pinne skulle kännas.
Välkommen till Köksverket på blomgatan i Luleå

Nyårslöften


Precis färdigbastad, och nu har jag kommit på några nyårslöften. Efter en god bastu tänker man som klarast, och det är precis vad jag gjort.

1. Inte alltid vara så jävla snäll

Lite då och då kommer på mig själv med att vara alldeles för snäll och trevlig. Här följer två exempel hämtade direkt från verkligheten:

Exempel 1:
En bekant ringde mig och frågade hur man gör en skärmdump. Jag visste inte riktigt, men freestylade fram några förslag som lät rimliga i mina öron. Han avslutade samtalet med "Okej, jag ska prova, tack så mycket!" varpå jag säger "Ja, det är lugnt, tack själv!"
Tack själv? Vadå tack? Då låter man ju nästan underlägset trevlig. Typ tack för att jag fick hjälpa dig. Jag tror det är ett resultat av livet som praktikant i mediebranschen. Man ska vara tacksam för att man får vara med och hjälpa till, typ.

Exempel 2:

Jag var och kollade på en lägenhet på Lidingö i höstas. I annonsen lät den kanonbra, men när jag väl kom dit och såg skapelsen visste jag direkt att det inte var något att ha. En fruktansvärd bunker nere i en källare som hörde till ett boningshus. Kvinnan som visade mig runt erbjöd sig efter en stund att gå upp och sätta på lite kaffe till henne och mig, och under tiden kunde jag gå runt och kika och fundera, föreslog hon. "Vill du ha en latte, vanlig eller espresso?". "Vanlig, tack, med mjölk", sa jag.

Direkt efter att hon gått slog det mig. "Va fan, jag dricker ju inte ens kaffe? Och "va fan, jag är ju inte ens intresserad av hennes tragiska bunker?" Ändå tackade jag ja till att titta runt i källaren i 10 minuter extra för att sedan dricka en hemsk brygd med den främmande kvinnan. Varför sa jag inte bara "Nej tack, det här är inget för mig vettu, och kaffet kan du ge till katten, hej". Ingen stake, helt enkelt. Kaffestunden blev i och för sig helt ok men rätt märklig. Kvinnan var rik och rätt snobbig och hon bjöd på svindyra praliner medan hennes hund satt och morrade åt mig oavbrutet. Hela tiden pratade hon om sina döttrar som var högt uppsatta inom fina yrken, och jag bara satt där och spelade med och tänkte på hur jag skulle lyckas få i mig den hemska, svarta, bottenlösa brygden jag under förvirran tackat ja till.

2. Ha tålamod
Orka gnälliga människor.

3. Inte lägga så mycket tid på ovidkommande beslut
Kanske jag till och med sträcker mig så lång så jag lovar mig själv att alltid ta det jag inte vill ha, bara för att testa hur allt blir. Typ när man handlar yoghurt och tandkräm. En person jag känner berättade om en vän som testat detta, och han kom fram till att livskvalitén inte sjönk ett dugg, snarare tvärt om!

Zombieland


Såg filmen Zombieland i natt. Den var underhållande och dög absolut som sysselsättning för småtimmarna.
Nu ska jag ringa och beställa en ny dator. Måste ju ha något verktyg att arbeta med när jag sätter igång med högskolekursen "Digital bildbehandling" nu i januari.

So long suckers, för att citera

Kallt ute, design inne


Har bastat och ätit hemlagad pizza här i Happy-Randa. Fest hos Nicke igår med några härliga människor från Svefitiden. Deltagare: Jag, Micke, Nicke, Anton, Tobbe, Dima,  Breimo m vänner samt två andra snubbar. Utgång på Umpitunneli sen. Lite folk men ändå kul!

Jag och Micke håller på att gaska upp Köksverkets sida. Micke sköter webbdesignen och jag har tagit lite nya bilder på personalstyrkan. Tillsammans har vi även knåpat ihop lite text om var och en. Kolla på http://www.koksverket.se/personal/personal.htm.

Ute är det svinkallt.



Dunder-fancy-middag from heaven

Lördag. Idag bär det av till Haparanda. På agendan står middag, bastu, häng och kanske en och annan öl. Apropå bastu, jag har blivit värsta storbastaren. Micke är min sauna-master som lär mig att basta som en riktig tornedaling. I början bastade han ut mig efter bara några skopor, men nu har jag börjat lära mig att det handlar om att uthärda lite pain för att få massa pleasure. Man måste förlika sig med de heta ångorna och hämta kraft ur dom när dom piskar en i ansiktet och tränger djup ned i varenda liten por du äger och har.

Måste förresten lägga till några ord om nyårsafton. Åt ju värsta dunder-fancy-middagen from heaven här hemma.

Förrätt:
Gratinerad hummer

Varmrätt:
Tornedos Rossini (Oxfile med anklever, smördegsinbakade rotsaker samt rödvinssås)

Dessert:
Hemgjord åkebärsparfait


Det mousserande vinet hade vackra och långlivade bubblor, konstaterade min vinkännare till mamma.



Ett jävligt gott djur



Runes smaklökar lät sig imponeras



Bättre än kebab, tyckte Micke



Syrran, Micke, Per (Kocken), Rune och Mamma



Ja tack



Jag måste komma på ett nyårslöfte


2010


Har just vaknat upp ur dimman. Mår grymt bra faktiskt, så när som på en liten antågande huvudvärk.
Avverkade nyårs-cirkusen på Föreningsgatan 7 borta på lövskatan. Huset kallas vanligtvis för punkhuset, men gårdagens tillställning kändes totalt opunkig. Inga punkare och ingen punkmusik. Punken var död, helt enkelt.
Istället spelades electro, hip hop och lite andra kioskvältargenres. Inget inträde, en massa trevliga människor samt det faktum att man fick ha med sin egen dryck gjorde kvällen sjukt bra och fånigt gratis.


RSS 2.0