MAYHEM MAKEOVER



Så här känns det idag. Är dock tröttare än jag ser ut. Har varit ute och jobbat nyheter idag också. Har jobb hela veckan, feels good! Planerar redan vad jag ska göra för alla pengar. Dra utomlands? Köpa båt? Häst? Åka till rymden? Nä. Det får nog bli att betala resterande hyrorna på lägenheten, köpa yoghurt och kanske till och med en kaviartub om man är på riktigt shoppinghumör.

Det är ett jävla röjande här hemma. I köket river man både väggar, golv och tapeter, och i datarummet har mamma nu målat om två gånger på två dygn. Först champinjonfärgat. Det hann gå en timme efter att färgen torkat, sen hade hon ändrat sig. Champinjoner är beiga, väggen blev gul. Iväg och köpa en ny färgburk. Denna gången latte med lite bunkerfeeling. "Det är bara Hitler som fattas" sa mamma när första partiet var täckt. "Och en liten mustasch". Hon var nära på att åka och köpa en ny burk färg, men förnuftet stoppade henne. "Nä, dom kommer tro att jag är galen där nere på Colorama". "Men mamma, det blir fint, tänk på att det ska piffas upp av lite schysst belysning och snygg inredning". Mamma har inte förståelse för resonemanget. "Men det är väl ingen mening att först göra det fult för att sen försöka göra det snyggt?" Jag gissar att hon är tillbaka på Colorama om någon dag.


Lite bunker, lite champinjon.



Pannan i djupa veck på tänkarstolen.



Champinjon eller bunker?



Väggen är borta. Ska vi ha det ljusare eller mörkare golvet. Äh, jag låter golvläggaren välja.



Champinjonen kanske känns bättre om man klistrar upp lite blomdekorer?
(Nej) Fan, jag har ju målat på listen.



Per tycker att det är ju fan färgburkar överallt. Alice har ingen åsikt.



Och det går ju fan inte att komma fram här i bråten.



Per gillar i alla fall att vi rivit väggen. "Jag har aldrig gillat den där väggen".
Nänä, har du funderat mycket på den under de 15 år du sett den?
Du har aldrig sagt något.


Vid frukostbordet får man trängas med härligt gröna plantlådor. Lite ganja att kränga
om Köksverket skulle börja gå dåligt.


Oj så spännande. Hur ska det gå för deltagarna i Mayhem Makeover? Kommer Kerstin någonsin att kunna bestämma sig, och vad är det egentligen hon odlar i lådorna? Missa inte nästa avsnitt, vette fan när det kommer.









KONSUMTIONENS DAG



Hänger vidare i Happis. Idag har jag omvandlat mitt presentkort till verkliga ting. Investerade i en ny parfym, Kate Moss Wild Meadow, ett armband och lite hårklämmor. Thanks to the Juntti family!

Ska förresten berätta att jag är mäkta stolt över mig själv. Min ordinarie beslutsångest höll sig hyfsat i skinnet och jag lyckades med konststycket att inhandla en parfym utan att stå och fundera i butiken i mer än 45 minuter! Otroligt. Kände en antågande beslutssjuka komma smygandes redan i bilen på väg till butiken, och när vi steg in där i parfymdjungeln sa Micke "Ja, då var det väl bara att börja lukta". Han såg nog framför sig flera timmars väntan på en sniffande Johanna, så han blev nog lite chockad även han när jag lyckades bestämma mig utan några allt för invecklade övervägningsprocesser och jämförelsemonologer. Haha. Valet stod tillslut mellan Kate Moss Wild Meadow och en parfym från Escada, Desire Me. Mitt inneboende kraftdjur är dock en snål råtta vid namn Krösus sork, så priset fick bli det som avgjorde! Jag kommer dock vara en seriös aspirant på Escadaparfymen nästa gång jag ska inhandla lite lukt.

Denna blev det! Somrig och lätt.

Denna blir det någon gång! Mustig med lite vaniljton.


LITE DAGAR


Hallå i stugan, jobbat på 24 Norrbotten mån, tis och onsdag. Roligt att vara ute som videoreporter, man får träffa så mycket folk! Man hinner liksom inte märka att tiden går under ett åttatimmarspass. Nu är jag i Happis, ska snart ut och vandra i solen.

Fick en försenad födelsedagspresent av Mickes familj, ett bra bra presentkort på kosmetik. Taaack!

Vad har hänt annars? I Tisdags var jag och fru Öström ute på isen och badade i vårsolen. Knatade till Gråskälören(stavas det så?) och grillade korv och drack varm oboy. Kanske kommer lite bildbevis inom kort, ska sno Fridas bilder. Sen körde vi lunch på Köksverket. Hepp!

Hej hej

MUTERAD SOPPÅSE


Känner mig lite som en soppåse man kastat på sidan om soptunnan. Och det hårda klimatet kräver att jag avancerar, så jag muterar, utvecklar ben och promenerar snart iväg åt ett annat håll. Tänker inte ligga här och frysa.

FRÅGETECKEN


Kväll på redaktionen. Nyhetssmeden Johanna har precis gjort klart ett inslag om svindlerihärvan i Luleå Hockey. Blev ett orginalmål till middag, med mjölk och bönsallad. Snart ska jag hem. Känner oro i kroppen och jag vet varför. Frågetecken hoppar runt i mitt huvud, men nu kör jag på och försöker koncentrera mig på vårsol och annat fint.

COMPLETE


Nu har M kommit hit! Hurra. Vi firade med häng och bastubad. Hann även med en sväng på Nautilus. Kalla oss nördar, det skulle jag gjort. Fick födelsedagspresenter och kände mig som en prinsessa hela kvällen.

Idag slutar jag på 24 Norrbotten. Ikväll blir det middag hos Frida och Viktor. Imorgon fest.

Ciao

JAG - EN TIDSFRÅGA

 

Från en dag till en annan gick jag från nivån oklanderligt ung till belastat vuxen. Ett stort och oåterkalleligt steg som innebär att jag från och med nu på riktigt kan sortera in mig själv under fliken "gammal", eller i alla fall "sjukt vuxen". Indikationen på det är att jag inte längre får boka ungdomsbiljetter på flyget. Dyrt blir det, och sällan kommer jag flyga. Det är priset man får betala för att klassas som elit, som Jocke Berg skulle ha sagt. En skenande klocka gör mig till en tidsfråga.

Jag beklagade sorgen med hjälp av en gräddtårta i goda vänners sällskap, och så hade M gjort värsta fina bilden till mig. Thanks hun!

 



Kan även passa på att avslöja att den fagre M kommer hit på torsdag. Längt!

Och annars då? Några dagar kvar av praktiken på 24 Norrbotten. Jag håller nu på med ett helt eget inslag som jag ska försöka få klart imorgon. Kallt som fan ute och bilens fläktrem är paj så den typ gnäggar när man kör. Känns som att hela skrället kommer att trilla ihop snart. 

Nu ska här pluggas lite digital bildbehandling.

Hejs

LOPPE


VASSILAJNEN



UTE PÅ TJOCK IS

Varit ute på isen och åkt skidor idag. Grillat korv och bogfläsk samt solat. Livet på en pinne.

Mamma och Alice slår sina kloka huvuden ihop.


Vass.


Rune kör en liten kaffesluring.


Mamma läser min present "Stallkoden"
.




GIV MIG STYRKA

Jag blir så trött på alla unga mammor som hysteriskt bajsar ut sina bejbis-statusar om snor, barnvagnar, dagisplats och blöjor. Måste barnafödande innebära att man slutar kommunicera med sina gamla vänner och börjar prata non-stop om om bara barnsaker med bara andra barnmänniskor? Jävla sektmedlemmar.


EGO

hEJ. Egodag.





RINGARINGATUTUTUPPTAGETVEMSÖKERDU


Sitter på redaktionen och försöker boka upp divisionschefen för medicin till en intervju. Tut, tut, tut. Upptaget länge. Vikarierar som fotograf och redigerare denna dag, men reportern är försenad till jobbet så jag kör lite reportersysslor nu på morgonen. Har bokat upp en intervju till klockan 13, men behöver en till. Ge mig!


OUT OF CYBER


Sjukt trött, går runt i dvala och fokuserar med 20 sekunders fördröjning. Var och handlade mat, orkade inte laga min planerade middag när jag kom hem. Mamma gör en omelett till mig istället, tack mamma. Ska sova direkt efter. Orkar inte åka på Fridas grymma core idag. Slut efter gårdagens gympass.

Fotat och redigerat idag, har filmat när en galen barnmorska trär en kondom på en penisatrapp. Bland annat alltså. Kvinnan såg ut som ett penntroll och var lite överaktiv i sättet. Inslaget handlade om att tonårsaborterna har ökat. Imorgon blir det speakerövningar för min del. Shit vad uppstyrd praktikplats, dom ska få ett diplom av mig.

Åh. Jag måste:

Skicka ett viktigt brev så jag får tillbaka pengar från Mastiff
Klippa musikvideon
Plugga bildbehandling
Packa upp min väska
Skicka några andra viktiga mail

Det är ett jävla mailande egentligen. Allt man gör händer vid datorn. Lite sorgligt. I sommar ska jag ta en datafri period. Ska istället ägna mig åt att odla några fina växter i en söt rabatt. Kanske någon blomma, eller några örter. Ska sitta där och böka med nävarna i jorden och det kommer vara där allt händer, förstår ni. Out of cyber.


GOOD VS EVIL


Det är bara tisdag, men det känns redan som hela veckan gått. Är väl så när en störtskur av nya intryck och erfarenheter regnar över en.

Kors i taket, nu blommar löken, himmel och pannkakor och alla andra härliga 40-talsuttryck jag kan komma på, för på fredag ska jag få betalt för att filma! Det är ett historiskt ögonblick då jag för en liten stund upphör att vara en slavande praktikant i medievärlden och istället får betalt, som en riktig människa, ni vet. Kommer då att gå in och ersätta en ordinarie fotograf, vilket en praktikant egentligen inte får göra. Ärliga människor säger då: Okej, då ska du ha lön för det jobbet. Oärliga kontrar med: Jamen då får praktikanten rycka in, gratis och bra! 24 Norrbotten hör till de förra exemplet, och blir alltså de reko typerna, nog så sällsynta i en annars rävig bransch där en stor del avgörande arbetskraft utgörs av just obetalda praktikanter.

ICKESKIDOR


Just fyllt mig själv upp till strupen med teryakikyckling. Köksverket rules, och jag gillar att jag får en ordentlig promenad varje dag jag lunchar där. 24 Norrbotten --> Kökverket = 15 minuters gång. Sol men lite blåsigt idag. Ska snart ut och filma skidor, eller snarare "icke-skidor". Trycket på skidor i affärerna är nämligen hårdare än någonsin, antagligen pga de svenska framgångarna i OS. Så man ska tydligen ha lite tur om man ska få tag i ett par skidor en vårdag som denna!

Jag gillar min nya praktikplats. Mac, Final Cut, fina lokaler, norrländska all over, after work på fredag, ja, vad mer kan man kräva?

SUCK


... en djup och lång sådan. Ta fast båten! Jag glider snart iväg på ett öppet hav.

GOOD NEWS!


Första dagen på min nya praktikplats 24 Norrbotten, check! Jag fick en toppenstart med ett härligt gäng och en superschysst handledare. Fick hänga med ut som fotograf, och sen redigera inslaget. Inslaget handlade om att 69% av timmersläpen som besiktas underkänns, ofta pga bristfälliga bromsar. Var ute på bilprovningen, och jag fick stå nere under lastbilen i den där rännan och filma. Droppade bra från underredet på  långtradaren kan jag säga! Det var fan lite spännande, som ett studiebesök när man var liten.

Efter 24N traskade jag till Köksverket och hamstrade i mig några nygräddade raggmunkar. Nu är jag hemma, trött som en sork, men ska till stallet och säga hej en sväng.

Later!

CORE


Puh! Just hemkommen från ett svettigt core-pass lett av gladiatorn Frida Öström. Vi höll till i någon sporthall ute i Måttsund, och jag känner mig helt slut i kroppen efter ställningar som "kissande hunden", "galna sälen" och "döda pölen". Nu ska jag äta entrecote med bakad potatis här hemma i fina familjen. Tänker på M som sitter där i Stockholm med sina lådrätter. Ska allt spara en näve kött åt honom till när han kommer hit om två veckor, stackarn.

Poppe sitter och kvittrar i sin hytt och jag tror banne mig att det blir en liten bastu på det här.


IGLO-BILEN


Ute och skottar fram min bil!






HELKVÄLL PÅ EASTMALM


Luleå! Jag har landat och hittat igen mitt hem. Ikväll är det medlodifestivalen kväll hos pappa på eastmalm. Vi har käkat middag och dricker lite vin. Pappa och Anki diskuterade nyss sketcherna som Dolph och Christine Meltzer medverkar i: "Dom gör väl parodi på den där filmen Flickan som sprängdes?" Haha. Bra där. Sen diskuterades det hejvilt vem som borde gå vidare av Jessica Andersson och Alcazar. Pappa: "Nä men inte dom där Alcatraz i alla fall".





SKEN-BASTARE


Varit och tränat. Armarna och ryggens tur var det idag. Kändes helt ok. Hann med med liten turné i bastun också, helt själv där som vanligt. Det känns som att det är min egen bastu. Det är liksom aldrig någon annan där, trots att den är superfin och känns nybyggd. De få gånger som det sitter någon där är det inte ens varmt, haha. Byttan är tom och luften har första gradens fistemperatur. Och när man kommer in och frågar "är det okej om jag kastar lite vatten?" så säger dom "jaa, absolut!". Men sen när man kastar några skopor skingras bastu-rookisarna illa kvickt. Jag säger då det, så mycket yta här i Stockholm. Sken-bastare!




BALLONGFEBER

En till ballongbild blev det:




Fan vad tiden går snabbt när man sitter och gnider på med en bild så här. Herregud, måste iväg och träna! Adios amigos.

DATE


Jag vill omstrukturera mitt barr. Ska det bli mörkare, rödare, eller styras åt något helt nytt håll? Inte blond, det passar jag fan inte i har jag bestämt. Bara om det är långt, och det är det fan inte. Men ska bli! Sen vill jag köpa en ny parfym. Donna Karen Pure kanske? Donna Karen Fresh? Dolce&Gabbana? Kanske försöka få tag i en Valentino? Jag gnider på med min Miss Dior Chérie dagarna i ända, och Donna Karen Red Delicios har jag tröttnat lite på. För...söt tror jag.

Haha, kommer ihåg den gamla goda tiden då man hade Date-parfymerna! Som man köpte i affären för typ 50 spänn. Jag hade Date Felicia och Date Love. Luktade hysteriskt sött vad jag minns.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

HUNDRASIDORSBRUTALITET FÖR SÄMJAN


Det är ett jävla roddande i grannskapet runt om på kvällarna. I lyan ovanför bor en galen tant som möblerar, spikar och dammsuger mitt i natten, och afrikanerna i hyddan intill vår brukar lira bongotrummor, bråka och ha tv:n på omänskligt hög volym. Ibland kan det vara svårt att höra från vilket väderstreck oljudet kommer ifrån, men då får man chansa på någon potentiell vägg och köra hårt. Hämden brukar bestå av ett par minuters hackande med gardinstången i taket, eller några härliga, välriktade dunk i väggen, oftast med hjälp av Da Vincikoden eller någon annan tung lektyr. Pocket är för mesigt, bibeln för kompakt. Stora fotoböcker är av rätt kaliber, men oftast för dyrbara för kompetent väggvåld. Man vill ha en yta som får väggar att gunga och rutor att skallra, utan att för den delen göra fysiska avtryck på spelplatsen. Hundrasidorsbrutalitet och hårdpärmssadism, det är mycket som ska stämma om man vill få till en ultimat tillrättavisning som folk begriper.



Läs även andra bloggares åsikter om ,

STRÅLANDE


Godmorgon. Strålande sol ute idag. Känner mig stressad, måste ut och ta del av vädret medan det pågår!
Annars lugnt. Ska till Grandios och exportera ut mitt inslag, sen blir det plugg och kanske åka till stallet med Johanna.
Kollade Ninja Assassin igår. Schysst ninja-rulle, men lite för mycket fightingscener där kroppsdelar flög fram och tillbaka som i en karusell. I alla fall för min smak.

Kram / J

Läs även andra bloggares åsikter om ,

PLÄTTAR, EJ PANNKAKOR!


Det gräddas plättar för full rulle här! Och ärtsoppa som förrätt. Så fiser man gott hela natten.

Dave Stewart i högtalarna. Härlig whiskeypipa den gamle stofilen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

BAD OCH HÄNG


Då var det redan eftermiddag. Detta har varit en produktiv dag. Började dagen med att möta upp Lizette vid Centralbadet. Vi tränade lite på gymmet, simmade en massa längder, badade bubbelpool, saltvattenpool, ångbastu och vanlig bastu. Vilken jäkla kur! Skrynklig hud och ett harmoniskt inre blev resultatet.

Sen har vi hängt hos mig och snackat lite snackelisnack. Inte så uttömmande beskrivning kanske, men så kan det vara ibland! Fikade lite muffins och drack té. Lizette roddade även ihop lite kaffe i den här annars kaffefattiga familjen. Tur att man har kaffe hemma när det kommer normala, kaffedrickande människor på besök.

Nu ska här pantas burkar. Hoppas att burkmassivet här i lägenheten genererar i många tusenlappar, för det ser onekligen ut så när man överblickar samlingen.

Hejpa hej


FÖRSTA DAGEN PÅ DEN MÄRKLIGA VECKAN


Idag var första dagen på den märkliga veckan. Jag har liksom ingen titel som jag sa, så jag bara glider mellan mina sysslor totalt titellös! Härligt. Lika mycket hinner jag för det. Lunchade med M på Böfhus. Grymt bra lunchställe där du käkar supergott för 49 kr! Jag brukar äta kyckling med bakad potatis och bearnaisesås, och jag blir fan aldrig trött på den rätten. Alltid vällagat, fint upplagt och serverat i en trevlig miljö, dock med reservation för servicen som ibland kan vara lite långsam.

Sen blev det bibblan där jag lånade boken "Handbok för tankspridda", en fantastisk bok av Johan Rapp där tankspridda människor likt mig berättar små anekdoter från sina virriga liv. Där hittar man tex berättelser om folk som tagit med sig soppåsen till jobbet efter att ha slängt lunchpåsen i soprummet, folk som åk till jobbet på morgonen och väl framme på jobbet upptäckt att ungen sitter kvar i baksätet; jag skulle ju lämna på dagis först! Andra exempel är folk som alltid glömmer ta av sig skoskydden när dom går ut, tar bussen till bilbesiktningen och ständigt söker sin mobil, nycklar etc. Jag har inte ansökt om medlemsskap i Tankspriddas Riksförbund, som författaren också ligger bakom, men jag skulle nog kvalificera mig flera gånger om vid ett eventuellt försök.

Jag har tex:

Åkt bil till stan, tagit bussen hem.

Kastat bort mina värdecheckar från H&M, och istället sparat det tomma kuvertet. Kom dock på detta innan jag hunnit slänga soppåsen, puh!

Stått som ett frågetecken framför lägenhetsdörren och lirkat med nyckeln en lång stund innan jag upptäckt att jag är på fel våning och vid fel dörr. Tur att ingen öppnade!

Hoppat på fel tåg två gånger.



Haha. Men det är också genom tankspriddhet som många av världens främsta uppfinningar har blivit till. Många stora konstnärer är tankspridda, och det är i själva verket en ganska fin egenskap man ska vara stolt över, i alla fall om man ska tro Johan Rapp. Min räddning är nog att jag en är jävel på att fixa och trixa när misstagen väl har skett, om jag inte besuttit den egenskapen hade jag nog varit död vid det här laget.

Nu, sova. Natti folket.


FÄRDIGT!

Blåbärsmuffinsarna blev grymma! Lite stolt över mig själv som får det att funka i den kryptiska gasugnen, som förövrigt är en gåta i stil med Bermudatriangeln.





RSS 2.0