Hej


Jag vill resa! Men var? Jag vet inte.
Fick nyss resa lite med tunnelbanan i alla fall. Känns som ett hån mot min reslust.
Idag och igår har jag varit ute och filmat Krokodill. Sunda dagar när man kutar runt i skogen och plåtar. Upp och ned för klippor, stigar och fram och tillbaka i vild skog. Fantastiska färger i naturen nu.

Micke är och tränar. Jag orkade inte idag, har gympat nog i skogen.
Istället ska jag snart laga Pad Thai, lagom till M kommer hem. Vilken fantastisk fru jag är, kan man få tänka ibland.

Mörkt och kallt har det blivit ute. Ska tända några ljus och en rökelse här inne. Mys!


Hej

Helg


Helg. Vi tar det lugnt. Jag har varit på söder och handlat lite. Schampo, huvudvärkstabletter och några roliga små saker från rolig butik.

Jag har debuterat på Nautilus i Stockholm. Har fått ett personligt träningsprogram, och just nu har jag galet mycket träningsvärk.

Känner mig lite trött, och det kan bero på att veckan var ganska hektisk. Måndag och tisdag hade jag fullt upp med att hämta rekvisita och kostym till onsdagens inspelning. Onsdag spelade vi in i kolarbyn i Skinnskatteberg, ashäftigt ställe mitt i skogen http://www.kolarbyn.se.
Började 07.45, fotade från kl 12 till 19 och var hemma igen efter 22. Lång dag men rolig med mycket skratt och trevligheter!

Torsdag och fredag har jag varit inlånad till ett annat projekt på UR. MEGA heter det, och dessa två dagar var jag ut med Louise och fotade och tog ljud på några intervjuer hon ville ha till några program. Det var himla kul faktiskt.

Imorgon ska jag sitta ett tag i redigeringen och tanka in och börja klippa nya programmen Krokodill.
Om ni vill se vad jag håller på med kan ni kolla på Krokodill. Det går i barnkanalen kl 17.30 på fredagar.
Jag fotar, grovklipper och färgkorrar.

Nu ska jag och M äta något gott. Får se vad det blir.
Vi åker hem till norrbotten nästa eller nästnästa helg!


Hittade några bilder från i vintras, längtar inte till vintern med det här såg fan härligt ut!

Mikael glassar i backen

Ole och Stig Helmer i sällskapsresan

Skoter och pimpling med släkten, ett måste för en vårvinterdag Tornedalen

Mamma i röd jacka och vit mössa. En bit nygrillad korv på isen i
vårvintersolen är livet på en pinne!

Stockholm


Det är förjävligt. Går inte att gå någonstans utan att det blåser. Det är värre än Luleå. Ingen mening att fixa håret. När man gå ned för trappan som leder till tunnelbana blåser det orkan, antagligen på grund av att tågen knuffar luften mellan tunnlarna och vänthallen i en djävulsk hastighet. Håret ställer sig upp som en påfågelstjärt på skallen, och sen ser man exakt likdan ut som när man vaknade. No use in trying to be beautiful.
Jag ska bygga en vindsköld och pressa tillbaka luften så tågen åker baklänges in i tunneln.
Jävla tåg.

Apropå tågen. Det är lite blandade känslor där va. Ibland får jag om morgnarna en känsla av strak gemenskap och kollektivets kraft. Alla sitter på samma tåg, det är skittrångt och som vinglande pingviner tätt ihop susar vi fram genom de stockholmska tunnlarna. Swisch.
Men ibland är det bara äckligt. Jag tänker på hur många som hållt i stångarna/stängerna man måste klamra sig fast vid om man inte lyckas få någon sittplats, och måste alltid granska sittdynan på stolen noga noga innan jag sätter mig. Oftast är det någon konstig fläck, och då står jag hellre. Svininfluensan punkt nu, i vilket fall som helst.

Alla säger att folk stressar i Stockholm, och stressar gör man ju när tiden inte riktigt räcker till, okej?
Jag hävdar dock bestämt att det inte beror på att Stockholmarna har för lite tid, utan för många möjligheter.
Tunnelbanan går varje minut, ändå kutar folk som små griskultingar för att hinna med just den vagnen i just det tåget. Chilla, det kommer ju snart ett till. Och ett till och ett till. Jag tror inte folk i regel är så sent ute att en minut  spelar stor roll, inte för så många i alla fall. Jag tror dom tävlar mot sig själv. När jag bodde uppe i good ol Luleå kutade jag alltid till bussen, men då var det för att det bara gick en i timmen. Nu har jag slutat kuta. Istället spatserar jag lugnt medan dom andra springer. Heja heja, man kan vinka lite ibland.

Nu är dagen slut. Ickedagen har börjat för två minuter sedan.
Hemåt!

Fortsättning följer.





Sommaren


Snor och tv-tittar-djävulen


Igår var jag på After Work med UR:s barn-och ungdomsredaktion samt SVT Barn. Mycket trevligt, men det blev dock en tidig kväll. Satt mest och pratade med Pernilla, Louise, Henrik, Johannes samt en till praktikant som jag inte lärt mig namnet på än.

Idag har jag inte mått bra, men inte på grund av gårdagen, utan för att jag börjar känna mig sjuk. Har frusit konstant hela dagen och hvudvärken har dunkat på sedan tolvsnåret. Snor och krax, jag känner mig som en ynklig liten lax.

Gick hem från UR redan vid lunch. Måste bli frisk. För många viktiga inspelningar nästa vecka för att kunna vara sjuk. Ska iväg till Skinnskatteberg och fota slutet på Krokodill säsongen, och har även blivit inlånad till ett annat projekt (MEGA) som fotograf/ljud för några intervjuer.

Nu ska här diskas. Vi har lagat god mat och tittat på Idol och Kändisdjungeln. Lite lustig och lättköpt känner man ju sig trots allt. Under premiären av Kändisdjungeln satt vi hemma hos Marielle och sågade programmet från topp till tå. Nu sitter man lik förbannat och tittar på programmet varje dag. Jag och Micke diskuterade det där nyss, och vi kom fram till att det endast beror på att vi har så få kanaler. Finns liksom inte mycket att välja på. Vi tycker alltså inte att programmet är intressant eller bra, men tittar ändå på det varje dag? Jag tror nog att det lurar någon liten Tv-tittar-djävul där långt in i ens omedvetna...

Nu ska vi diska!

Panik!


Varit ute och sprungit på stan idag. Handlat rekvesita inför vår inspelning nästa vecka.
Annars har det inte hänt så mycket. Snart slutar jag, och idag har jag tänkt hinna med en sväng på Nautilus.
Var ju hos en naprapat förra veckan som starkt ordinerade mer träning åt mig. Skälet till att jag var där är min verkande högersida av ryggen. Liksom bakom skulderbladet, och därifrån strålar det ut till närliggande områden.
Är så sjukt less på det nu, så har du något förslag på vad denna åkomma kan bero på eller hur man blir botad är du artigt välkommen! Jag är jävligt less på att känna mig trött i denna del av ryggen numera varenda dag, så jag kommer testa alla förslag jag får som inte leder till döden.
Känner mig instängd i min egen kropp och får panik!



Lalalalalalalalalaaaaaa....


Nu ska det sjungas upp! Skala upp och ned tills sången sitter. Sångbåset är riggat här hemma i garderoben och ska snart till att lägga sång på Mickes nya hit.

Äppelvyer på en söndagmorgon


Godmorgon. Ska snart iväg och fika med Mia.
Solen skiner, och äppelträdet utanför balkongen har fällt alla sina äpplen. Marken lyser röd, och det börjar kännas som höst på min planet.



Våffeldrömmar


Min nya grej är våfflor. Det kan vara tillfälligt men lika gärna långvarigt, det är ingenting jag kan svara på i nuläget. Jag tänker på våfflor flera gånger om dagen, och ser potentiella, klassiska tillbehör som sylt och grädde smetas över våfflan i mina våffeldrömmar. Kanske rockar man till det ytterligare och kittar ihop en liten röra av crèmefraiche, lax (gravad eller rökt), syltlök och shalottenlök?  Jag har hittat ett våffeljärn i vår nya lägenhet, och det sättas i arbete så snart som möjligt, om jag får bestämma, och det får jag. Har inte ätit våfflor på flera år, och nu är det dags. Kanske blir det senare idag?

Våff!


Krasch!...


...sa det. Ett långt och smärtsamt fall.
Och sen var det över. Borsta gruset från händerna och torka tårarna.
Plåstra om knäna och köp en glass så är du back on track igen.



Mojjar


Studioinspelning idag. Trevlig dag.
Åt en snabb lunch med Mikael. Pad Thai på en trottoar vid lunchtrafiken. Smakade riktigt mycket Thailand, och det är farligt, för då början man längta. Restaurangen i sig har formen av en liten korvkiosk. Korvmoj, fast tajmoj. Jag kallar den för Tajmojjen. Det är något med vår familj med mojjar. Hästen heter Emerald men kallas Mojjen. Thairestaurangen kallas Mojjen. Odefinierbart förmål kallas Grejimojjen. Vad blir nästa mojj?

Här kommer lite underhållning på hög nivå



God morgon


Gäsp. Vad händer?
Satt och meckade i redigeringen hela dagen igår. Tankande in och grovklippte ännu ett avsnitt Krokodill. Jag trivs bra med att sitta i redigeringen då och då. Så tyst och skönt i jämförelse med det öppna kontorslandskap man annars lever sin vardag i.

På lördag flyttar vi in i lägenheten. Det innebär en himla massa saker.

1. Att man slipper känna sig jobbig som inneboende hos någon annan, i detta fall min ofrivilliga faster. Hurra!
2. Inlyttningsfest.
3. Jag ska köpa ett staffli och ta tag i målandet.

Jag har ju förresten målat några tavlor, om man vill köpa dom är dom till salu!



Kören



Puss



Tvåtusenåtta



Tvåtusenåtta



Utslängd



Valen



Grodan



Djuren



Djuren



Djuren


RSS 2.0